jueves, 13 de marzo de 2008

Bé doncs, he estat mirant els cercadors que ens proposava l'aula virtual: Technorati, Google Blogs i BlogPulse, encara que m'he centrat més en el Google Blogs.

Després de visitar molts del blogs que hi han a la xarxa m'he decidit per aquestos:


He cregut convenient formar una llista amb aquestos blogs per dues raons: per una part tenen un contingut molt interessant i que ens pot servir d'ajuda al llarg de la nostra carrera com a mestres i d'altra banda també fan referència a la importància de les noves tecnologies en la societat, més concretament com s'han anat obrint pas en l'educació.


Dels blogs anteriors he destacats aquestos 5, encara que tots em parexen bastant bons.


1.-Llegir i escriure amb les T.I.C. http://cursllegiriescriure.blogspot.com/
Aquest blog em sembla molt interessant ja que es replanteja la forma de llegir i escriure que tenim a l'escola. Durant molt anys hem utilitzat “paper i bolígraf” i a questa pàgina considera que els nens d'avuí en dia hauríen de llegir i escriure utilitzant sobretot les noves tecnologies que estan a la seua disposició i que sobretot els rodegen diàriament.
Ens fa conscients de la importància que tenen les noves tecnologies actualment i de la facilitat que ens proporcionen per a fer tasques que no podriem fer sense aquestes.


2.- La classe de Luna. http://laclasedeluna.blogspot.com/
Aquest blog és molt interessant en quant a material escolar aplicat a les noves tecnologies. Ens proporciona un munt de jocs i activitats interactives.
Ens pot sevir per a utilitzar l'ordinador a classe d'una forma divertida per a que els xiquets treballen aspectes relacionats amb l'educació i al mateix temps que interactuen amb la revolució del moment.
A més els enllaços que ens proporciona de segur que us serviràn.


3.-Educació i T.I.C. http://domingomendez.blogspot.com/
Aquest blog és un espai de reflexió, informació i intercanvi de experiències sobre la integració de les T.I.C. En l'escola, fundamentalment dels mestres i professors, així com també de totes aquelles persones que estiguen interesades en el món de l'educació en general.
Ofereix informació sobre aspectes relacionats amb aquest món així com: les pissarres electròniques que és la seua última entrada.


4.-T.I.C. A l'escola. http://anaredondo.wordpress.com/
Aquest és un blog on podem trobar informació sobre la utilització de les TICs a l'escola, especialment en Educació infantil.
Ens ofereix informació distribuïda per blocs així com: contes, cançons, material matemàtic, etc.
És un dels blogs més interessants que he trobat ja que hi ha gran quantitat de material útil per a la nostra especialitat així com unitats didàctiques.


5.-T.I.C. per a "peques" http://lasticparapeques.blogspot.com/
Per últim he triat aquest blog per la mateixa raó que els anteriors ja que tracta aspectes relacionats amb l'educació infantil aplicada a les noves tecnologies.
També podem trobar jocs interactius amb els que els nens poden gaudir i aprendre tot utilitzant le eines digitals

Una de les entrades que més em crida l'atenció és la següent: http://cvc.cervantes.es/ensenanza/mimundo/mimundo/default.html aquesta pertany a l'últim blog i és una entrada on hi ha diferents jocs amb els que els nens poden aprendre i divertir-se a la vegada. Considere que és molt important ja que en les primeres edats escolars es tracta de motivar als nens, i que millor forma que jugant!

Per últim i per acabar la tasca dos faré una reflexió sobre el que he aprés fent aquesta recerca de blogs.

En primer lloc diré que ha segut una tasca costosa però no aburrida, ja que m'he pogut adonar de la gran quantita de persones que hi ha interesades amb l'educació i que a més comparteixen els seus coneixements amb la resta de gent que els visita.

Estic contenta de haver realitzat l'activitat ja que de no haver segut per aquesta no hauria descobert aquestes webs plenes d'informació molt útil per a mi i per a lla carrera que estic fent.

M'he ensenyat a cercar blogs que era del que es tractava, i a més m'he ensenyat com poder comparti-los amb la resta de la gent que visite el meu espai.

El que més m'ha costat ha segut triar quins posar a la llista ja que a la xarxa hi ha un munt de blogs que es dediquen a l'educació i a les noves tecnologies.

També m'ha fet reflexionar sobre el paper que tenen avui en dia els aparells electrònics i que hem de posar-los a la disposició dels nens el més prompte possible i no esperar a que siguen "grans".

No hay comentarios: